Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

11.10.-13.10. - Bílá pastelka 2021 

Tisková zpráva Bílá pastelka 2021 

Po lockdownu s pastelkou zpátky do ulic! 

Plakát ke sbírce Bílá pastelka 2021 pro Novojičínsko.Po loňském ročníku poznamenaném pandemickými opatřeními se letos sbírka Bílá pastelka vrací již po dvaadvacáté do ulic, ve dnech 11. - 13. října, v plném nasazení a s jasným cílem pomáhat nevidomým a slabozrakým lidem vidět svět. 

Minulý ročník sbírky Bílá pastelka, na němž se v podobě nižšího počtu dobrovolníků podepsala covidová pandemie, je za námi. V tom letošním se opět v půlce října po celém Česku rozběhne na 2 000 dobrovolných dvojic. 

Se zbrusu novými kasičkami s platebním QR kódem a s logem sbírky na tričku budou dobrovolníci i tentokrát nabízet bílé pastelky symbolizující podporu lidem se zrakovým postižením. 

Výtěžek sbírky je určen na zajištění speciálních služeb pro nevidomé a slabozraké poskytované v rámci celé České republiky. Každý, kdo za svůj příspěvek získá bílou pastelku, tak podpoří například nácvik chůze s bílou holí, výcvik vodicích psů pro nevidomé, výuku speciální práce s počítačem a zaměstnávání lidí se zrakovým postižením, ale i mnoho dalších prospěšných projektů. Značná část prostředků putuje na pomoc s návratem zpět do běžného života lidem, kteří přišli o zrak v dospělosti.

TV spot pro kampaň 2021 Bílá pastelka pomáhá vidět svět namluvil herec Kryštof Hádek a na obrazovkách jej lidé uvidí v září a v říjnu ve vysílání charitativních spotů v ČT.

Pořadatelem sbírky je Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z.s., která v květnu oslavila 25. výročí svého založení, ve spolupráci s jí založenými obecně prospěšnými společnostmi Tyfloservis a krajskými TyfloCentry.

Kontakt:

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně