Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

Článek - DUN ve Frenštátu pod Radhoštěm 

Foto z DUN ve Franštátě pod RadohoštěmV sobotu 29. Dubna proběhl v malém sále Domu kultury ve Frenštátě pod Radhoštěm koncert Radka žaluda s fenomenálním klavírním doprovodem světově uznávaného klavíristy Sergeje Perepliatnyka.

Přes nižší účast diváků, jejíž příčinou mohlo být jak teplé slunečné počasí, které po dlouhém studeném deštivém období lákalo užít si procházku, výlet či konečně začít s jarními pracemi na zahrádkách. Tak prodloužený víkend, který spousta lidí využila k relaxaci a návštěvám vzdálenějších příbuzných a přátel. Možná i první ročník konání koncertu ve Frenštátě,  či potřeba lepší propagace. Ať už to bylo jakkoliv, ti, kdo se koncertu zúčastnili, rozhodně nebyli zklamaní. Ba naopak

Radek Žalud nás okouzlil svým příjemně zabarveným hlasem a vtipnými glosami.  Pobavil nás i dojal jak repertoárem árií vážné hudby, tak krásnými písněmi z muzikálů. Dokonce jsme si s ním i zazpívali královnu všech písniček autora Karla Hašlera – Tu naši písničku českou. Sergej Perepliatnyk předvedl naprosto fenomenální hru na klavír. Nejen při jeho sólu šel mráz po zádech a tajil se dech. 

Koncert byl krásný s milou a příjemnou atmosférou a my děkujeme oběma protagonistům a také Moravskoslezskému kraji, městu Frenštát pod Radhoštěm a zaměstnancům Městského kulturního střediska za možnost koncert uspořádat a jejich pomoc při přípravě a propagaci. Doufáme, že se nám podaří koncert uspořádat i v příštím roce a je pro nás výzvou zaujmout pro příště větší část frenštátské veřejnosti.

Fotogalerie z akce: www.sonsnj.cz/cz/galerie-35

Hana Petrová SONS Nový Jičín.

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně