Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

29.09. - Zakončení letošních DUN v Kuníně 

Fotografie Zámku Kunín.Závěrečný koncert v rámci kulturních aktivit realizovaných v Moravskoslezském kraji, proběhne v neděli 29. 9. v kostele Povýšení sv. Kříže v Kuníně od 14:00 hodin.  

Bohatý program odstartuje ranní bohoslužba v 8:45, za hudebního provázení souboru Musica Pro Sancta Cecilia. Po celý den bude možnost zúčastnit se komentovaných prohlídek zámku. Festival slavnostně zakončí ve 14:00 desetičlenný instrumentálně vokální soubor Musica Pro Sancta Cecilia, který nás v rytmu hudby přenese do období gotiky, renesance a baroka, díky půvabným historickým nástrojům.

Fotografie umělců z Musica pro Sancta Cecilia.Vystoupení proběhne u příležitosti tradiční kulturní akce Růže pro paní Hraběnku, která se mimo jiné zasluhovala na rozvoji vzdělávání dětí bez ohledu na jejich původ či společenský statut, v rámci svého ústavu Filantropinum, který se nacházel v Zámku Kunín.

Doufáme, že si ani letošní ročník festivalu nenecháte ujít a společně se opět sejdeme v Kuníně, kde si každý najde své zalíbení v umění. Zároveň děkujeme obci Kunín za finanční podporu, Farnosti Kunín a správě zámku za možnost festival uspořádat v tak krásných prostorech jako je Zámek Kunín a Kostel Povýšení sv. Kříže.

Program:

SOBOTA  28. 9. 2019

  • 07:30 - 10:30 hod.: Zámek Kunín - Svatováclavská vyjížďka - prohlídka historických automobilů a motocyklů vyrobených do r. 1980 a zahájení vyjížďky

NEDĚLE  29. 9. 2019

  • 08:45 hod.: Kostel Povýšení sv. Kříže - mše svatá za hudebního provázení vokálně instrumentálního souboru Musica pro Sancta Cecilia
  • 09:00 - 16:00 hod.: Zámek Kunín - Růže pro paní Hraběnku - Součástí prohlídky je výstava fotografií nevidomého fotografa Lubomíra Pavelčáka „Nevidět neznamená nevnímat“ (do 28. 10. 2019)
  • 14:00 hod.: Kostel Povýšení sv. Kříže - koncert Musica pro Sancta Cecilia - Po koncertu možnost bližší prohlídky dobových nástrojů
  • 15:30 hod.: Místní hřbitov - položení kytice růží k hrobce paní hraběnky Marie Walburgy

Za SONS ČR, z. s.
Martin Hyvnar a Marie Miziová

Pozvánka na Slavnostní koncert DUN v Kuníně.

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně