Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

Událo se - Diskusní klub u kávy a Setkání v Muzeu 

V únoru jsme naplno zahájili společenské aktivity a pro tento školní rok zakončili sérii interaktivních workshopů pro studenty Novojičínské Mendelovy střední školy. Tento program získali jako poděkování za účast při veřejné sbírce Bílá pastelka, které se pravidelně účastní. 

Diskusní klub u kávy

Fotokoláž z akce Diskusní klub u kávy.V naší oblíbené Slezské cukrárně na náměstí v Novém Jičíně jsme se poprvé v letošním roce sešli netradičně až druhý čtvrtek v měsíci. Důvodem byla organizace posledního interaktivního workshopu pro budoucí zdravotní sestřičky na Mendelově zdravotní škole v letošním roce.

Jako vždy jsme probrali každodenní radosti a starosti zúčastněných, připravované aktivity a naplánovali jsme výlet do Kroměříže, kde právě v tu dobu vrcholila v Květné zahradě výstava kamélií.

Setkání v Muzeu

Fotokoláž z akce Setkání v Muzeu.Únor byl také prvním měsícem letošního roku, kdy proběhla další z pravidelných přednášek v Novojičínském muzeu. Sešli jsme se třetí čtvrtek opět v trámovém sále, kde si pro nás naše oblíbená Mgr. Radka Knápek připravila přednášku o Mayském kalendáři. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací, mohli jsme si zblízka prohlédnout a osahat různé exponáty a jako obvykle, jsme se díky humoru paní Radky i skvěle pobavili. Velké díky za úžasné přijetí při těchto pravidelných přednáškách patří i zaměstnancům Novojičínského muzea, kteří pro nás vždy připraví také kávu, čaj a drobné pohoštění.

Fotokoláž z akce Setkání v Muzeu.Fotokoláž z akce Setkání v Muzeu.V únoru si s námi poprvé vychutnali přednášku také členové sousední odbočky SONS Frýdek Místek a věříme, že to nebylo naposled.

 

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně