Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

Událo se - Diskusní klub u kávy a Setkání v Muzeu 

Diskusní klub u kávy 

I v březnu jsme si v naší oblíbené Slezské cukrárně na náměstí v Novém Jičíně  pochutnali na dobré kávě, zákuscích a užili si vzájemné sdílení a povídání o běžném životě, ale také o plánovaných aktivitách. Všechny přítomné jsem zde seznámila s plánovanou akcí Poznej kouzlo sov, na kterou se můžete těšit v květnu. Více informací naleznete níže v chystaných akcích.

Setkání v Muzeu 

Fotokoláž z akce Setkání v muzeuV březnu jsme si užili velmi milou a zajímavou přednášku o práci restaurátoru v muzeu. Tu si pro nás připravil vedoucí Restaurátorského centra v Šenově u Nového Jičína a také konzervátor pan Eduard Piterka a restaurátor pan Stanislav Kl'účik.

Seznámili nás s postupy při restaurování a konzervování především kovů a dřeva, soch z různých druhů materiálů a také s filosofií a etikou restaurátorství, typickou pro česká státní muzea.

Měli pro nás připravenou celou řadu exponátů, které jsme si mohli prohlédnout zblízka a osahat. Protože přednáška byla velmi zajímavá, domluvili jsme se s oběma přednášejícími na pokračování, které proběhne v květnu.

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně