Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

14. 09. - Tři vysoupení DUN v Zámku Nová Horka 

Pozvánka na vystoupení Petra Bazaly v kapli Zámku Nová Horka, příležitosti akce „Zámku, otevři se!“.Srdečně vás zveme na hudební vystoupení Petra Bazaly, které se uskuteční 14. září v kapli Zámku Nová Horka u příležitosti 30. ročníku festivalu Dny umění nevidomých. Vystoupení proběhne v rámci prvního ročníku kulturní akce „Zámku, otevři se!“, která oživí zámek Nová Horka a nabídne bohatý program pro širokou veřejnost.

Petr Bazala je český hudební skladatel, koncertní klavírista a učitel hudby. Přes vrozenou oční vadu se nevzdal milované hudby a vystudoval hru na akordeon, klavír a violoncello na Konzervatoři Jana Deyla v Praze. Také se věnuje výuce nevidomých slabozrakých studentů. Se svými žáky přivezl mnoho ocenění ze soutěží v České republice i zahraničí.

Hudební vystoupení Petra Bazaly se uskuteční v kapli Zámku Nová Horka ve třech časech: 9:45, 10:45 a 11:45 hodin. Každé z vystoupení nabídne návštěvníkům možnost užít si jeho podmanivý projev a hudební talent v krásném historickém prostředí.

Akce „Zámku, otevři se!“ je pod záštitou Mgr. et Mgr. Lukáše Curyla, náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje a od 9:00 oživí Zámek Nová Horka bohatým programem pro širokou veřejnost. Během dne bude volný vstup do zámku, kde proběhnou komentované prohlídky zaměřené na historii Ústavu sociální péče (ÚSP), který na zámku dříve sídlil. Návštěvníci se doví o historii tohoto významného místa a jeho proměnách v průběhu let. K vidění budou historické fotografie, alba a kroniky Ústavu sociální péče. Od 13:00 hodin proběhne přednáška "Vzpomínky internovaných řeholnic na Bílou vodu" od Mgr. Michaely Neubauerové, archivářky SOkA Jeseník, která představí historii a osudy řeholnic internovaných komunisty v klášteře v Bílé Vodě.

Součástí programu bude také prodejní výstava rukodělných prací klientů sociálně terapeutických dílen. Zakoupením těchto výrobků mohou návštěvníci podpořit pomoc lidí se zdravotním postižením. Na akci se spolupodílí Domov NaNovo p. o., Slezská Diakonie a SONS ČR, z. s., které se rovněž představí se svými aktivitami a nabídkou služeb pro veřejnost.

Přijďte si užít den plný kultury, historie a podpory dobré věci na Zámku Nová Horka v rámci akce „Zámku, otevři se!“ Těšíme se na vás 14. září!

Tým SONS

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně