Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

28. 09. - Koncert DUN v Novém Jičíně 

Pozvánka na koncert vlastní tvorby písničkáře Martina Rouse v Kavárně Stará pošta v Novém Jičíně.Rádi bychom vás pozvali na podmanivý koncert v rámci jubilejního 30. ročníku festivalu Dny umění nevidomých, který veřejnosti představuje uměleckou tvorbu profesionálních zrakově postižených umělců.

28. září od 18:00 hodin vystoupí v nádherné nedávno znovu otevřené Kavárně Stará pošta na Masarykově náměstí 20 v Novém Jičíně talentovaný nevidomý písničkář Martin Rous. Po skončení tradiční Svatováclavské jízdy nám Martin oproti Kunínu představí své jedinečné folkově laděné písně.

Martin Rous začínal jako rockový hudebník. Od roku 2005 vystupuje jako folkový písničkář a v květnu roku 2007 se definitivně loučí s rockovou scénou. V jeho moudrých i rozverných písních se ve strunách akustické kytary, ke které se vrátil po více než dvaceti letech s elektrickým nástrojem, šťastně setkává klasické vzdělání na konzervatoři s rockovou zkušeností a folkovým nadšením. V roce 2006 se stává vítězem Notování pod Vyšehradem a vyhrává Portu v Jihlavě. V roce 2007 svůj úspěch opakuje jak v národním kole v Jihlavě, tak v mezinárodním finále Porty v Ústí nad Labem.

Martin je známý svým výrazným a emotivním hlasovým projevem a širokým repertoárem zahrnujícím vlastní tvorbu, populární skladby, ale i písně s duchovní tematikou. Ve svých vystoupeních spojuje Martin Rous různé hudební žánry a dokáže zaujmout posluchače nejen svým zpěvem, ale i schopností předat hloubku textu a melodie. Jeho koncerty jsou pro posluchače nejen hudebním zážitkem, ale také cestou k hlubšímu vnímání umění a emocí.

Přijďte se zaposlouchat do nádherných tónů spirituálů a poznat krásy zámku v Kuníně.

Těší se na vás tým SONS v Novém Jičíně

 

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně